Italia miraton dekretin “Kuro-Italinë”, “injekton” 25 miliardë euro për ekonominë

Këshilli i Ministrave të Italisë ka dhënë miratimin për vënien në zbatim të dekretit “”Kuro-Italinë” me masat e parashikuara për t’u marrë me emergjencën e koronavirusit. Dekreti ka një fond prej 25 miliardë eurosh.

Dekreti do të ketë masa ndihmëse për familjet, sipërmarrjet, punonjësit e shëndetësinë. Nga ky fond, 10 miliardë euro do të shkojnë në ndihmë të sistemit të punës që punëtorët të mos humbasin vendet e punës ndërsa 3 miliardë euro për sistemin shëndetësor dhe Fondin e Mbrojtjes Civile.

Related posts

Trump nënshkruan urdhër ekzekutiv për reforma në polici

admin

Erdogan: Nëse Siri vazhdon të shkel marrëveshjen, do të paguajë çmim dhe do të ketë humbje të rënda

admin

Itali, bie nën 200 numri i vikamave në 24 orët e fundit

admin

BE-ja dërgon ekip mjekësor dhe ndihmë në Itali

admin

Parlamenti britanik do të rihapë dyert në 21 prill pavarësisht koronavirusit

admin

Shqiptari nga Maqedonia që jeton në Gjenevë zbuloi kamerën që detekton njerzit e prekur nga Korona

admin