Virusi korona në RMV, këto janë vendimet e Qendrës për menaxhim me kriza

Shtabi i përgjithshëm sot në hapësirat e Qendrës për menaxhim me kriza (QMK) ka mbajtur takim lidhur me ekzistimin e gjendje së krizës në një pjesë të territorit të vendit, gjegjësisht në komunën e Dibrës dhe Qendrës Zhupa për përballje me përhapjen e koronavirusit, njofton. MIA

Drejtori i Qendrës për menaxhim me kriza, Agron Buxhaku i prezantoi pikat e planifikuara në rendin e ditës të cilat i miratuan pa vërejtje.

Siç kumtoi QMK njëri prej konkludimeve të seancës së sotme është që Qendra për menaxhim me kriza ta organizojë dhe koordinojë vendosjen e artikujve për ushqim dhe mjete teknike në zonat e krizës. Kërkesa që të dorëzohen deri tek Qendra për menaxhim me kriza dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Brendshme, Ministrinë e Shëndetësisë dhe Njësitë e vetëqeverisjes Lokale në Dibër dhe Qendrën Zhupa do të përcaktohen terminet dhe vendet për marrje.

Është sjell edhe konkludim për daljen e personave dhe bartjen e artikujve për ushqim dhe mjete teknike materiale nga zona e krizës, si dhe për personat të cilët janë ngujuar në vendet e banuara në perimetrin e sigurimit dhe nuk janë pjesë e zonës së krizës, është ndaluar dalja e të njëjtës, ndërsa institucionet do t’ua sigurojnë nevojat në produkte ushqimore, pajisje dhe ilaçe.

Related posts

Rikthehet transporti urban në Tetovë dhe komunat përreth

admin

Nga sonte orë policore, s’ka lëvizje nga 21:00-06:00

admin

MPJ: Deri tani janë kthyer 2 207 shtetas që kishin mbetur jashtë vendit

admin

Spasovski apel qytetarëve te Kumanovës: Nuk ka hapësirë për panik

admin

Shfuqizohet matura shtetërore, viti shkollorë mbyllet më 10 qershor

admin

Ganiu: Ne pastrojmë, ju rrini në shtëpi!

admin