Kreu i KSHZ-së rekomandon shtyrjen e zgjedhjeve

Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve i rekomandon institucioneve ta shqyrtojnë vendimin për mbajtjen e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare. Kryetari i KSHZ-së, Oliver Derkoski thotë se para se gjithash është shëndeti i qytetarëve dhe se për çdo gjë tjetër ka kohë.
Me kokë të ftohtë dhe me logjikë të sillen vendime të logjikshme. Besoj se institucionet janë duke e ndjekur situatën çdo ditë. Shëndeti i qytetarëve është mbi të gjitha. Për çdo gjë tjetër ka kohë. Ne kemi reduktuar numrin e personave dhe aktiviteteve në KSHZ- deklaroi Oliver Derkoski, Kryetar i KSHZ-së.
Derkoski këto porosi i bëri në mbledhje të KSHZ-së, si pasojë e pamundësisë për të marr pjesë në mbledhjen e Këshillit të Sigurisë Kombëtare. Kërkesat e KSHZ-së për kandidatët për deputet nuk janë shqyrtuar të gjitha nga Gjykatat Themelore. Derkoski i kujtoi organet gjyqësore se për një gjë të tillë i obligon ligji.
Janë të detyruar të na përgjigjen në kohë, apo thënë sipas ligjit brenda 24 orëve. Kjo kërkesë e jona është pa pagesë ashtu siç kishin dilema disa gjykatës se gjoja nuk janë bërë fletëpagesat për listat e kandidatëve etj. Është mirë të na përgjigjen në afat prej 24 orëve- tha Oliver Derkoski, Kryetar i KSHZ-së
Të hënën mblidhet Këshilli i Sigurisë Kombëtare tek presidenti. Temë diskutimi do të jetë situata me Coronavirusin dhe hapat e mëtejme të institucioneve.

Related posts

Shitësi nga Çairi ua bën 8 e 2 atyre që i hipën çmimet, 2 kg limona vetëm 150 den

admin

Punëdhënësit nuk kanë të drejtë të largojnë nga puna të punësuarit gjatë tre muajve të ardhshëm

admin

Gjendja aktuale, Pendarovski nesër do të njoftojnë për qëndrimet e Presidencës

admin

Angellovska: Duhet të përgatitemi për skenarin më të keq

admin

Rrëshqet nga binarët treni i relacionit Gjevgjeli-Trubarevë, nuk ka të lënduar

admin

Me fluturim special qytetarët të cilët kanë mbetur në Slloveni kthehen në Maqedoninë e Veriut

admin