Barnatoret nuk kanë maska mbrojtëse, ato që kanë, e kanë gjashtëfishuar çmimin

Barnatoret që sot ishin në kujdestari, ishin të mbushura përplot me qytetarë që kërkonin të blinin mjete mbrojtëse nga virusi. Maskat mbrojtëse, mjetet dezinfektuese dhe dorëzat ishin kërkesat e tyre kryesore.

Ekipi i TV 21 ishte në disa barnatore për të parë nëse ka mjetë mbrojtëse dhe sa është çmimi i tyre.

TV21: A Keni alkool prej 26 % alkool?

Shitësja: Jo vetëm prej shisheve të vogla.

TV21: Maska mbrojtëse a keni? Nuk keni.

Shitësja : Askund në barnatoret tona nuk do të mund të gjeni.

Barnatorja 2

Mirëdita.

TV21: A keni alkool, nuk keni? Xhel diçka me dezinfektues?

Shitësi: Nuk kemi. Momentalisht nuk kemi asgjë për dezinfektim.

TV21: As fasulet të lagura.

Shitësi: Jo

TV21: A kur do të sjellin përsëri?

Shitësi: Nesër.

TV21: Maska a keni.

Shitësi :Po.

TV21: Sa kushtojnë?

Shitësi : 30 denar copa

Se çmimet e mjeteve mbrojtëse janë rritur është konfirmuar edhe nga Inspektorati Shtetëror i Tregut. Ditë më parë ministri Filipçe tha se rritje e çmimit të mjeteve për mbrojtje nga virusi është për shkak të rritjes së çmimit të importit.

“Unë nuk do të fajësoj askënd deri sa nuk i shoh çmimet e importit sepse po është e vërtetë sepse edhe Inspektorati Shtetëror i Tregut në shumë vende ka konstatuar së është rritur çmimi por për shkak të rritjes së çmimit nga ana e furnizuesve”, theksoi Filipçe

Në bazë të masave të Qeverisë, Inspektorati Shtetëror i Tregut, së bashku me Agjencinë për barna dhe mjete shëndetësore duhet të bëjnë inspektime tek të gjithë vendet ku shiten mjete për mbrojtje nga virusi.

Related posts

Zhbllokohen llogaritë e komunave, Ligji i përmbarimit pushon deri në fund të muajit Qershor!

admin

Regjistrimi përfundoi me sukses, rezultatet deri në fund të marsit të vitit 2022

admin

KRRE-ja vendos sot për çmimet e reja të derivateve të naftës

admin

Në vend të 15, kthimi i TVSH-së për prodhimet vendore do të jetë 20%

admin

MPB: Regjistrohen 639 shjelje për mos-mbajtje të maskës mbrojtëse

admin

Komisioni për Sëmundje Infektive: Qeveria të vendos për kufijtë

admin